4 port
Tid: ca 40 min
2 kycklingebröst (ca 400g)
1 msk olivolja till stekning
1 msk citronsaft
1 msk citronpeppar, salt
½ tsk paprikapulver
1 tsk piffi allkrydda
½ tsk vitlökspulver
tabasco
200-300g fryst broccoli
200-300g frysta blomkålsbuketter
3 dl matlagningsgrädde
ev vetemjöl till redning
Skär kycklingbrösten i bitar. Lägg dem i en bunke.
Blanda med olja och citronsaft. Strö över citronpeppar och salt. Låt stå och marinera i ca 15 min.
Bryn kycklingbitarna och strö över paprikapulver, allkrydda och vitlök. Därtill några stänk tabasco.
Tillsätt tinad broccoli och blomkål samt grädde. Låt puttra tills kycklingen är klar. Red ev av såsen med lite vetemjöl utrört i vatten. Servera med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar