onsdag 20 januari 2010

Godaste Quichen

Det här är till en stor sats. Gör 1½ sats med pajdeg så räcker det till en långpanna.

Pajdeg:
300g kallt margarin
300g (5dl) vetemjöl
1 dl kallt vatten

Fyllning:
500g rökt skinka eller kassler
400 g lagrad grevéost
1 pkt ärtor, majs och paprika
1 stor (150g) Boursinost med vitlök
4 ägg
1 tsk salt
1 krm mald peppar
3 dl kaffegrädde
1 dl mjölk

Skär margarinet i bitar. Blanda det med mjölet i en skål. Hacka med en bordskniv samman till en grynig massa. Skvätt i vattnet och arbeta snabbt samman till en deg, som får vila svalt en stund.
Tryck ut degen i en långpanna ca 35x25cm. Se till att degen kommer långt upp och en bit över kanterna, så att den inte glider ner under gräddningen. Förgrädda i 225 grader under ca 10 min.
Skär skinkan i strimlor och riv osten.
Tina grönsakerna. Lägg vitlöksosten i en slåk. Tillsätt ett ägg i taget och rör till en jämn smet. Vispa i salt, peppar, grädde och mjölk. Varva skinka, ost och grönsaker i pajskalet.
Slå äggstanningen över.
Grädda i 200-225 grader under 30-40 min eller tills äggstanningen är krämig.
Serveras varm eller kall..

( Det går att utesluta vitlöksosten och självklart använda färdigriven ost också)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar