75g smör
2,5 dl socker
2 msk mjölk
0.25 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100g blockchoklad
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
Smält smöret i en kastrull. Låt svalna.
Blanda det med socker, mjölk, salt och vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.
Mosa bananerna och blanda ned detta i smeten.
Hacka blockchokladen. Blanda ihop mjöl, blockchoklad och bikarbonat och vänd ned i smeten.
Vispa till sist vitorna till ett hårt skum och vänd ner dem.
Häll blandningen i en väl smord, bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
Grädda i 30-40 min, 175 grader.
Den aska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig.
Servera kakan helt kall med en klick grädde eller glass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar