2 dl socker
75g smör eller margarin
2 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl
Fyllning:
2 msk socker
2 msk socker
1½ tsk kanel
Ugn: 200 grader
1. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och vispa ned i smeten. Blanda bakpulvret med mjölet och rör ner i smeten. Arbeta ihop till en deg.
2. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i tre bitar. Platta ut bitarna med mjölad hand eller kavla lätt med mjölad kavel ut till avlånga plattor.
3. Strö socker och kanel på degplattorna och rulla ihop dem från långsidan. Lägg rullarna med skarven ner på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 15-20 min. Låt vila i fem minuter.
4. Skär rullarna i 1½ cm breda bitar och lägg dem med snittytan upp på plåten. Torka skorporna i 100 grader i ca en timme, tills de är torra.
Tips: Om äggen är små, ta ett extra för det blir omöjligt att få ihop degen annars.
1. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och vispa ned i smeten. Blanda bakpulvret med mjölet och rör ner i smeten. Arbeta ihop till en deg.
2. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i tre bitar. Platta ut bitarna med mjölad hand eller kavla lätt med mjölad kavel ut till avlånga plattor.
3. Strö socker och kanel på degplattorna och rulla ihop dem från långsidan. Lägg rullarna med skarven ner på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 15-20 min. Låt vila i fem minuter.
4. Skär rullarna i 1½ cm breda bitar och lägg dem med snittytan upp på plåten. Torka skorporna i 100 grader i ca en timme, tills de är torra.
Tips: Om äggen är små, ta ett extra för det blir omöjligt att få ihop degen annars.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar