tisdag 6 april 2010

Scones alt grahamsscones

Detta serveras idag till förmiddagsfikat här hemma..

4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
50g margarin
2 dl mjölk eller filmjölk

Gramhamsscones
Ta istället 3½dl vetemjöl och 1 dl grahamsmjöl.

Sätt ugnen på 250 grader.
Smörj en plåt eller använd bakplåtspapper.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.
Finfördela margarinet i mjölblandningen med fingertopparna.
Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop degen med träsked.
Dela degen i 2 delar.
Lägg delarna på plåten så att du med mjölad hand kan trycka ut dem till runda kakor ca 1½ cm tjocka.
Skåra varje kaka i 4 delar och nagga med en gaffel.
Grädda genast mitt i ugnen omkring 10 min.

Ät helst scones nygräddade!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar