fredag 16 april 2010

Marängsnitt


2 3/4 dl vetemjöl
2 msk kakao
½ dl socker
150g smör eller margarin
1 äggula

Maräng:
2 äggvitor
1½ dl socker
chokladströssel

Ugn: 175 grader

1. Blanda mjöl, kakao och socker och finfördela smöret i blandningen. Tillsätt äggulan och arbeta
snabbt ihop till en deg.

2. Dela degen i tre bitar och rulla ut varje bit till en längd som är lika lång som plåtenen. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.

3. Maräng: Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret under vispning. Bred marängen på längderna och strö på strössel

4. Grädda i 15 minuter. Låt stå i 10 minuter och skär varje längd i ca 15 sneda bitar. Låt kallna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar