200g rumsvarmt smör
2,5 dl farinsocker
1,5 dl strösocker
2 ägg
150g smält mörk choklad
5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
100g vit choklad
100g ljus choklad
Ugn: 175 grader i 10-12 min.
Rör smör, farin- och strösocker poröst.
Tillsätt ett ägg i taget, vispa mellan varje ägg.
Smält den mörka chokladen över vattenbad. Vänd ner den smälta chokladen i äggvispet.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i äggvispet.
Grovhacka de båda chokladsorterna och vänd ned.
Klicka ur smeten med en matsked på bakplåtspappersklädda plåtar, ca 5 cm avstånd mellan kakorna då dom flyter ut.
Grädda mitt i ugnen i 10-12 min. Tag ut kakorna medan de fortfarande är mjuka i mitten. Låt svalna på plåten i 5 min innan du flyttar över dem till ett galler där de kan svalna helt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar