onsdag 21 april 2010

Gratinerad kycklingfilé med gräddig champinjon- och paprikasås

3 st kycklingfiléer
10 st champinjoner
2 st små paprikor (gul och röd)
3 dl grädde
2 dl cremé fraiche
16 st potatisar
1 msk balsamvinäger
en skvätt soja
1 köttbuljong
½ msk vilt- och kantarellfond
2 tsk peppar
en knippe persilja
1 dl riven parmesan

1. Dela potatisen på hälften. Ringla olja och smör över och salta och peppra.
Ställ in i ugnen i 30 min på 225 grader.

2. Dela kycklingfiléerna på hälften. Bryn dessa i riktligt med smör. Peppra och salta dem.
De är klara när de har fått en fin yta. Lägg dem sedan i en ugnssäker form.

3. Dela champinjonerna och stek dem i smör. När de svettats färdigt, häll i grädde, cremé fraiche, kötbuljong, fond och balsamvinäger. Låt koka ihop i 5 min. Häll därefter ner paprik och
persilja.

4. Häll på såsen över kycklingen.

5. Hyvla lite parmesan över kycklingen och såsen.

6. Gratinera i ugnen i 25 min på 225 grader. Snitta en kycklingfilé för att se om den är färdig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar