onsdag 14 januari 2009

Festgratäng med köttfärs

500 g köttfärs
1 stor purjolök
1 burk skivade champinjoner
1 msk vetemjöl
1 msk senap
150 g rökt skinka
1 1/2 dl buljong
salt, peppar
ca 10 stora, skivade potatisar
3 dl grädde *gärna matlagningsgrädde*
3 dl riven ost

Gör så här:
Strimla purjon, skiva potatisen och tärna skinkan.
Bryn purjo och svamp, tillsätt köttfärsen. Bryn.
Pudra över mjölet och rör om.
Tillsätt senap, skinka, buljong och smaka av med salt och peppar.
Varva potatis, färs och ost. Potatis överst! Slå på grädden och strö över den rivna osten.
175 grader ca. 45 - 60 min. tills potaisen känns mjuk.
Servera med grönsallad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar