tisdag 13 januari 2009

Snabb kasslergratäng

Recept från smala veckan.

Sätt ugnen på 200 grader.
Behöver:
1 purjolök
2 röda paprikor
1 msk smör eller margarin
½ tsk salt
2 krm peppar
½ tsk rosmarin
300 g kassler
2 dl creme fraiche paprika & chili
½ dl vatten
2 dl riven ost

Servera med kokt ris.

1. Skölj, ansa och strimla purjolöken och paprikan. Fräs i matfett i en stekpanna. Krydda med salt, peppar och rosmarin.
2. Skiva kasslern och lägg i botten på en smord ugnsfast form. Fördela grönsaksfräset i en ring runtom.
3. Blanda creme fraiche och vatten, häll över köttet och grönsakerna i formen. Strö över osten.
4. Grädda gratängen i ugnen ca 20 min. Garnera med persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar