tisdag 13 januari 2009

Mintchokladkaka

100 g margarin
100 g mintchokladkakor t ex after eight
2 ägg
2 dl socker
2½ dl mjöl
2½ msk kakao
1½ tsk bakpulver

Glasyr:
150 g mintchokladkakor t ex after eight

1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Dra kastrullen från värmen och bryt ner mintchokladkakorna. Låt smälta och rör till en jämn smet. 2. Vispa ärgg och socker pösigt och tillsätt sedan chokladblandning. Rör om noga. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör ner blandningar i smeten. Häll smeten i formen och grädda i 18 min.
3. Ta ut kakan ur ugnen och täck toppen med mintkakorna. Grädda ytterligare 5 min för att kakorna ska smälta och bred sen ut dem så att de täcker hela toppen. Låt stelna och ta sedan försiktigt bort formens kant.

Förvara kakan svalt! Den kan "garneras" med silverkulor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar