tisdag 13 januari 2009

Äppelrutor

4-5 syrliga äpplen
3 ägg
3 dl socker
100 g margarin el smör
1½ dl mjölk
4½ mjöl
2½ tsk bakpulver

Garnering: ½ dl pärlsocker eller strösocker
2 tsk kanel

Skala äpplena och skär dem i tunna klyftor. Täck med plastfolie så att de inte mörknar. Vispa ägg och socker pösigt. Koka upp fettet och mjölken. Ställ åt sidan.Smörj och bröa en liten långpanna 20x30 cm.Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i äggvispet. Rör till sist ned mjölken. Häll smeten i långpannan. Stick ner äppelklyftorna. Strö över socker och kanel. Grädda i 200 grader, ca 35 min. Skär kakan i rutor, direkt i långpannan.
Servera till kaffet som kaka eller med vaniljsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar