tisdag 13 januari 2009

Köttfärsgratäng

Recept från smala veckan

Sätt ugnen på 225 grader.

Behöver:
4 potatisar, fast sort
1 gul lök
2 tsk flytande margarin
250g köttfärs
2 msk tomatpuré
½ tsk salt
1 tsk tacokrydda eller paprikapulver
1 krm svartpeppar
2 tomater
1 dl riven ost 17%

tillbehör: råkostsallad

1. Skala och skiva potatisen, koka knappt mjuk i lättsaltat vatten.
2. Skala och hacka löken. Fräs i lite matfett. Ta upp.
3. Bryn köttfärsen grynig i resten av matfettet. Lägg sedan tillbaka löken, tillsätt tomatpuré, salt och kryddor.
4. Varva färs och potatis i en ugnssäker form. Skiva tomaterna, lägg på dem. Strö över ost. Gratinera i ugn 15-20 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar