onsdag 14 januari 2009

Nalle Puhs frukostbullar

5 dl mjölk
250g keso
50g jäst
½ dl honung
1 ägg uppvispat
½ dl smör-och rapsolja
2 rårivna morötter
1 tsk salt
4 dl fullkornsmjöl av dinkel
9-14 dl siktat dinkelmjöl

Ugn: 225 grader

Gör så här:
1. Värm mjölken och keson fingervarm. Lös upp jäst och honung i lite av mjölk-och kesoblandningen. Tillsätt resten av mjölk-och kesoblandningen, ägget, matfettet, morötterna, saltet, fullkornsmjölet och det mesta av det siktade mjölet.
2. Arbeta degen kraftigt och tillsätt mer siktat mjöl om det behövs. Strö över lite mjöl och låt degen jäsa till dubbel storlek på varm och dragfri plats ca 30 min.
3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den i några minuter. Dela degen i 4 bitar och rulla ut dem till längder. Dela varje del i 6 bitar och rulla ut dem till runda bullar. Låt bullarna jäsa på två bakpapperklädda plåtar under bakduk i ca 30 min.
4. Pensla bullarna försiktigt med mjölk och strö på lite fullkornsmjöl. Grädda mitt i ugnen i 12-15 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar