2.5 dl vetemjöl
50 gram margarin
0.75 dl kesella 1 % fett
200 gram skivade champinjoner
1 st röd paprika i tärningar
2 msk margarin
2 msk vetemjöl
3 dl hönsbuljong
400 gram kycklingkött från en grillad kyckling
0.5 dl kaffegrädde
1 st äggula
salt och peppar
100 gram riven isbergssallad
200 gram morötter i slantar
200 gram tomater i tärningar
1 st äpple i klyftor
Börja med pajskalet. Kör vetemjöl, margarin och kesella i en mixer till en deg. Kavla ut degen så att den är något större än pajformen. Täck pajformen med degen. Nagga. Låt pajformen stå kallt i 30 minuter. Grädda i 225 grader i 10 minuter.Fräs champinjoner och paprika i margarin i en kastrull. Strö över vetemjöl och rör med en trägaffel. Späd stuvningen med buljong. Låt stuvningen koka i 5 minuter. Rör ner kycklingköttet. Blanda kaffegrädde och äggula i en kopp. Rör ner blandningen i stuvningen. Låt stuvningen koka upp en gång. Smaka av med salt och peppar.Bred ut stuvningen i det varma pajskalet. Servera med en sallad gjord på isberg, morötter, tomater och äpple.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar