tisdag 13 januari 2009

Kladdmuffins

Tid: 25 min varav 10 min i ugnen
16 st

Du behöver:

2 ägg
2 ½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
½ tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
100 g smält smör eller margarin

Gör så här:Sätt ugnen på 200 grader. Placera ut 16 st bakformar i papper på en plåt.
Smält matfettet i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron och låt svalna.
Vispa ägg och socker med elvisp. Vispa ner vaniljsocker, salt, kakao, bakpulver. Tillsätt sist vetemjölet och det smälta matfettet. Vispa snabbt ihop till en jämn smet. Klicka ut smeten i bakformarna.Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.
Lägg en handduk över muffinsarna när de svalnat så blir de inte hårda.Klicka ut kladdmuffins-smeten i pappersformar. Kladdmuffins direkt från ugnen. Efter några minuter sjunker de ihop något, till lite sega, kladdiga och goda choklad-kladdmuffins.

Serveringstips:Sikta florsocker över muffinsarna eller servera som en bakelse med en klick vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar